latinica  ћирилица
06/06/2017 |  08:41 ⇒ 10:27 | Аутор: РТРС

Тилерсон: Трамп ме замолио да обновим односе са Русијом

Односи између САД и Русије су на ниском нивоу и погоршавају се, каже Рекс Тилерсон и додаје да је због тога предсједник Доналд Трамп од њега затражио да те односе стабилизује и обнови узајамно повјерење.
Рекс Тилерсон и Владимир Путин (Фото:  premier.gov.ru via Wikimedia Commons) - Фото: архив
Рекс Тилерсон и Владимир Путин (Фото: premier.gov.ru via Wikimedia Commons)Фото: архив

Државни секретар САД Рекс Тилерсон је у Велингтону изјавио да га је предсједник Доналд Трамп замолио да обнови односе са Русијом и да не дозволи да томе буду препрека политичка превирања због његових евентуалних веза с Москвом током прошлогодишње предизборне кампање у САД.

Тилерсон је рекао да су односи између САД и Русије на ниском нивоу и погоршавају се због чега је Трамп затражио да се односи стабилизују и обнови узајамно повјерење.

Амерички државни секретар је у посјети Новом Зеланду гдје је разговарао с премијером Билом Инглишем.

Тилерсон није желио да коментарише могуће доказе о умијешаности Русије у америчке изборе, рекавши да "нема непосредних сазнања" о томе.

По његовим ријечима, Трамп му је јасно рекао да превирања због Русије не треба да га спријече у раду на побољшању односа.

У САД је у току истрага могућег мијешања Русије у кампању пред предсједничке изборе на којима је побиједио Трамп. Русија је у неколико наврата демантовала ту умијешаност.

Извор: Агенције