latinica  ћирилица
09/06/2017 |  21:39 ⇒ 21:52 | Аутор: РТРС

Путин: Србија средином јула добија руске "мигове 29"

Предсједник Русије Владимир Путин лично је данас гарантовао предсједнику Србије, Александру Вучићу, да ће најкасније до средине јула стићи шест "мигова 29" за потребе Војске Србије.
Вучић и Путин у Астани - Фото: ТАНЈУГ
Вучић и Путин у АстаниФото: ТАНЈУГ

Осим испоруке шест исправних и оперативних летјелица, у "пакету" су ракете и сет дијелова, резервни мотори, алат и други пратећи склопови довољни за наредних 15 година. Током сусрета на маргинала економског скупа у Казахстану, Путин и Вучић су разматрали и политичку ситуацију на Западном Балкану а руског предсједника је занимало и како Вучић види односе у региону и нарастајуће пријетње албанског екстремизма.

Вучић је у Астани, као специјални гост предсједника Казахстана Нурсултана Назарбајева, био на отварању изложбе "Експо 2017", гдје су се окупили многобројни свјетски лидери. Осим са Путином, Вучић је разговарао са кинеским предсједником Си Ђинпингом о инвестицијама Кине у Србији и њиховом напретку. Си Ђинпинг је рекао да су он и Вучић "возачи кинеско-српских односа" и да морају да "вуку" напријед како би ти односи наставили убрзано да се развијају.

Вучић се састао и са индијским и премијером Луксембрурга Нарендром Модијем и Гзавијеом Бетелом, те са краљем Шпаније Фелипеом Шестим.

Извор: СРНА