latinica  ћирилица
12/06/2017 |  10:25 | Аутор: РТРС

Пјесма сребреничког хора - дјечија химна у свијету

Снимљен је спот за пјесму "Воли људе" сребреничког дјечијег хора "Кућа добрих тонова", у чијем је извођењу на енглеском језику учествовало више од 1.000 дјеце из 15 земља свијета.
Сребренички дјечији хор "Кућа добрих тонова" - Фото: СРНА
Сребренички дјечији хор "Кућа добрих тонова"Фото: СРНА

У "Кући добрих тонова" кажу да је у протеклих шест мјесеци на 20 локација широм свијета сниман спот за пјесму чије су основне поруке пријатељство, љубав и разумијевање међу људима.

Осим дјеце из сребреничког хора, у снимању спота учествовали су хорови из Новог Зеланда, Јужноафричке Републике, Вијетнама и још 12 земаља.

"Млади из различитих поднебља, са различитим културама и обичајима, упућују заједничку поруку пријатељства, мира, јединства и хармоније у свијету", рекао је вођа сребреничког хора Исмар Порић, који је покретач ове иницијативе и продуцент необичног и јединственог пројекта.

Он истиче да, упркос ратовима и страдањима у свијету, ипак, постоји нада која се кроз звук пјесме чује и на мјестима гдје влада насиље и сиромаштво, дајући вјеру да ће свијет постати бољи.

"Воли људе" заједничка је порука наде у бољу будућност коју дјеца доживљавају пјевајући ту "химну", али и учествујући у раду ЕИ Система покрета који је формиран 1975. године и окупља више од милион дјеце из 65 земаља.

Сребренички дјечији хор пјесму је снимио 2014. године као позив за помоћ жртвама поплава у БиХ, а касније ју је изводио приликом посјете папе Фрање Сарајеву, на конференцији о западном Балкану у Бечу и на више свечаности у разним крајевима БиХ.

Пјесма је постала хит и глобална химна дјеце која су у Систему хорова у свијету.

Извор: Срна