latinica  ћирилица
12/06/2017 |  16:21 ⇒ 17:47 | Аутор: РТРС

Приједор: Ревија представа "Позориште за марку" (ВИДЕО)

Позориште Приједор и ове године у оквиру "Приједорског културног љета 2017" организује ревију представа "Позориште за марку" у којој ће улазнице за представе игране у актуелној сезони коштати само једну марку.
Културно љето - Приједор 2017. - Фото: РТРС
Културно љето - Приједор 2017.Фото: РТРС

“Позориште за марку“ традиционално се организује већ три године, те из године у годину добија све већи значај. Овогодишња манифестација трајаће од 19. до 24. јуна, а приједорска публика ће за то вријеме моћи да види шест представа. Руководство Позоришта задовољно је сезоном на измаку, али истичу да је за унапређење квалитета представа и услова за рад неопходна набавка нове тонске и свјетлосне технике.

Пет премијера и шест наслова из ранијих сезона, укупно 61 играње – биланс је приједорског позоришта за протеклу сезону. Заједно са непозоришним догађајима којима је било домаћин, ову установу посјетило је преко 20 хиљада људи. "Позориште за марку", сматрају Приједорчани, додатно ће привући публику.

"Позориште за марку" је и својеврсна рекапитулација рада приједорског Позоришта у протекој сезони, а гледаоцима ће омогућити да по веома повољној цијени погледају неку од представа коју су пропустили у редовим терминима.

Међутим, након још једне успјешне сезоне, из ове установе поручују да им рад увелико отежава застарјела тонска и свјетлосна техника,постављена још 1976. године. Од тада је мало шта мијењано, а вријеме је учинило своје.

Ипак, овај проблем ускоро ће бити ријешен. 100 хиљада марака за ову намјену,према ријечима директора Зорана Бароша требало би да обезбиједи град Приједор.

- Имамо чврста обећања да би се тај проблем требао рјешавати током овог љета и вјерујем да би почетком наредне, 65. сезоне, ушли у процес рада са ријешеним овим проблемима, истакао Барош.

Након недавне обнове и надоградње позоришне зграде, од прошле године користе се и новоизграђени апартмани за смјештај гостујућих глумаца и режисера, али и осталих гостију установа културе у граду.