latinica  ћирилица
12/06/2017 |  22:28 ⇒ 22:32 | Аутор: РТРС

Требиње: Црногорска културна стваралаштва

Удружење Црногораца у Херцеговини "Вук Мићуновић" Требиње вечерас је у Културном центру у овом граду организовало програм под називом "Црногорска културна стваралаштва".
Удружње Црногораца у Херцеговини "Вук Мићуновић" - Фото: СРНА
Удружње Црногораца у Херцеговини "Вук Мићуновић"Фото: СРНА

Публика је уживала у наступу културно-умјетничког друштва "Оро" из Даниловграда, вокалних солиста Игора Ђуровића и Дејана Шкулетића, народних гуслара, те извођача на фрули, двојницама и диплама.

Потпредсједник Скупштине Града Требиња Бојан Шапурић рекао је окупљенима да се историја Црне Горе и Републике Српске преплиће кроз минуле вијекове, у којима су ови простори и народи који их настањују били уоквирени заједничким границама.

"Град Требиње чини све да обезбиједи и поштује права Црногораца, као и осталих националних мањина на овом подручју. Снажно смо опредијељени да градимо будућност која подразумијева разумијевање другог, уважавање друге вјере и културе, сарадњу умјесто деструкције и мржње", истакао је Шапурић.

Предсједник Удружења Неђељко Томашевић истакао је да ће приход од улазница бити уплаћен у Фонд солидарности Требиње, наглашавајући да бар једном годишње организују вече посвећено црногорској култури.

Он је рекао да ово није први пут да Удружење организује хуманитарне коцерте и да ће то чинити и убудуће.

Из Фонда солидарности Града Требиња у посљедње вријеме уплаћена су средства једном пару за вантјелесну оплодњу, те обезбијеђен новац за екскурзију ученицима осмих разреда из овог града који немају једног родитеља.

Извор: СРНА