latinica  ћирилица
13/06/2017 |  14:34 ⇒ 14:39 | Аутор: РТРС

Бањалука: Крајем јуна почиње изградња тржног центра "Делта сити"

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић најавио је данас да ће 29. јуна у овом граду почети изградња тржног центра "Делта сити", београдске компаније "Делта холдинг", у шта ће бити уложено 60 милиона евра.
Почиње градња Делта ситија"  (Фото:nezavisne.com) -
Почиње градња Делта ситија" (Фото:nezavisne.com)

Радојичић је навео да је ово капитални пројект, од којег ће град имати вишеструку корист. Према његовим ријечима, непосредан финансијски ефекат биће кроз накнаду за уређење грађевинског земљишта и ренту.

 "Ријеч је о великом улагању од око 60 милиона евра у тржни центар који ће бити смјештен на Бањалучком пољу на простору од око 60.000 метара квадратних, гдје ће неколико стотина радника пронаћи запослење. Осим тога, биће ангажована домаћа радна снага, тако да ће и у фази градње домаћи грађевинари имати могућност да се запосле и да до новембра наредне године, до када је планиран рок за завршетак радова, зарађују и раде на једном од капиталних пројеката", истакао је Радојичић.

Када је ријеч о пословима из области просторног уређења, Радојичић је нагласио да је у протеклих шест мјесеци у надлежном Одјељењу остварен значајан напредак, јер су урађене двије реорганизације, с циљем да се убрза рад са предметима, смањи чекање и повећа број аката који се доносе у одјељењу.

"Отворен је велики број регулационих планова по различитим основама, од центра града па надаље, а припремамо се и за израду Урбанистичког плана, гдје би требало формирати нови савјет и отворити нову јавну набавку, за коју су у буџету града планирана средстава од више од 500.000 КМ", навео је Радојичић.

Вршилац дужности начелника Одјељења за просторно уређење Слободан Станаревић прецизирао је да је у првој половини ове године остварен приход већи за 61 одсто, да је издато 120 грађевинских дозвола, завршено 340 предмета из процеса легализације и донесено 17 одлука о измјени регулационих планова.

Извор: СРНА