latinica  ћирилица
13/06/2017 |  15:30 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

Мјештани Равне Стране код Калиновика покушавају да ријеше проблем пута (ВИДЕО)

Равне Стране код Калиновика једно је од најстаријих села на простору Херцеговине.
Пут -
Пут

Иако је прије нешто више од пола вијека у њему живјело преко 500 становника никад нису имали одговарајућу путну комуникацију. Данас мјештани и они који су рођени овдје удруженим снагама покушавају да коначно ријеше проблем пута.

У Равним Странама тренутно живи десетак становника махом старијих који се баве сточарством. Макадамски пут је прошао кроз село шездесетих година прошлог вијека. За сељане нови пут био би жила куцавица јер би се,кажу, са асфалтом вратили и људи. 

- Е кад би се пут поправио односно направио асфалтирао, било би више заинтересованих - рекао је Момчило Вујовић.

Многи су одавде трбухом за крухом отишли у непознато, данас као људи који су загазили у 7 деценију живота радо би се вратили коријенима, а са њима би се вратила и омладина. За то је потребно два километар асфалта. Коста и Брано, инцијатори идеје о асфалтирању, кажу да би се међу првима вратили. 

- Угрубо, колико смо ми рачунали треба нам 45.000 марака. Ми смо смислили и да мало имућнији почну са 500 марака по запосленом односно колико ко може, никоме није одређено - истакао је Коста Вуковић.

- Био сам јесенас овдје на гробљу и видио да је пут потребан. Тај би асфалт добро дошао свима - изјавио је Брано Ковач.

Општина Калиновик им је већ обећала да ће помоћи одређеним финансијским средствима, а они се надају да ће у току љета успјети у својој замисли и вратити становнике у ово село.