latinica  ћирилица
13/06/2017 |  15:40 ⇒ 17:36 | Аутор: РТРС

Министарство просвјете и културе Српске обезбиједило дидактички материјал (ВИДЕО)

Министарство просвјете и културе Републике Српске обезбиједило је дидактички материјал за четири социјално образовне установе у Српској.
Дидактичка средства - Фото: РТРС
Дидактичка средстваФото: РТРС

У Јавној установи Центар "Сунце" у Приједору организована је пригодна маинифестација поводом завршетка наставе у овој школској години.

Наставу у Центру "Сунце" у Приједору похађа 116 ученика са потешкоћама у развоју .У Центру за образовање, васпитање и рехабилитацију оштећеног слуха и говора у Бањалуци има 70 штићеника.

- То су дидактички пакети које ћемо ми врло вјешто искористити у раду са дјецом - рекла је  диркетор Центра за образовање и васпитање оштећеног слуха и говора Бањалука Саша Катић.

- Ја вјерујем да ће ова дидактичка средства да помогну да се унаприједи васпитно -образовни процес. И да ће то нама помоћи у раду са нашим ученицима - истакла је диркеторка Центра "Сунце" Слађана Радаковић.

Дидактички материјал је прилагођен за рад са дјецом са потешкоћама у развоју.

- Дидактички материјал ће им сигурно помоћи да са ученицима постижу још боље резултате него које тренутно постижу.Зато што је то материјал који је намјењен за рад са том дјецом - изјавио је министар просвјете и културе Српске Дане Малешевић.

И град Приједор је до сада подржавао пројекте помоћи ЈУ Центар "Сунце".

- Јер све оно што иде у корист дјеце са посебним потребама је добро дошло и требамо наставити ову сарадњу и даље у интересу корисника школе - додао је градоначелник Приједора Миленко Ђаковић.

Јавна установа Центар "Сунце" у Приједору проширила је своју дјелатност на предшколске, дневне и продужене боравке.