latinica  ћирилица
13/06/2017 |  15:50 | Аутор: РТРС

Мандић тврди - Црна Гора је на ивици грађанског рата

Лидер опозиционог Демократског фронта Андрија Мандић изјавио је да се Црна Гора налази "на ивици грађанског рата".
Андрија Мандић, предсједник највеће опозиционе политичке странке Црне Горе "Нова српска демократија (НОВА)" - Фото: РТРС
Андрија Мандић, предсједник највеће опозиционе политичке странке Црне Горе "Нова српска демократија (НОВА)"Фото: РТРС

Мандић је на ванредној конференцији за новинаре позвао посланике и присталице тог опозиционог савеза да се од, како је рекао, напада режима "бране у складу са традицијом у Црној Гори".

Он је поводом јучерашње одлуке Административног одбора Скупштине Црне Горе да се скине посланички имунитет посланику ДФ Небојши Медојевићу казао да он "преузима одговорност за све што ће се десити у Црној Гори" и споменуо могућност грађанског рата у земљи.

Мандић је рекао да ДФ има право "на самоодбрану", као и да све који су гласали за скидање имунитета Медојевићу сматра "личним непријатељима".

Наводећи да црногорска власт "батина и понижава ону другу Црну Гору", Мандић је рекао да је ДФ "спреман и наредан свему што слиједи".

Административни одбор црногорског парламента скинуо је јуче посланички имунитет Небојши Медојевићу, на захтјев специјалног тужиоца за борбу против организованог криминала и корупције Миливоја Катнића који га сумњичи да је починио кривично дјело прања новца.

Извор: Б92