latinica  ћирилица
13/06/2017 |  17:40 | Аутор: РТРС

Тилерсон: Не бих да се затварају канали за комуникацију с Москвом

Амерички државни секретар Рекс Тилерсон изјавио је, поводом могућности да САД уведу нове санкције Русији, да не би волио да се затворе канали комуникације Вашингтона и Москве.
Рекс Тилерсон (архивска фотографија) - Фото: AP
Рекс Тилерсон (архивска фотографија)Фото: AP

Одговарајући на питање једног од америчких сенатора да ли подржава додатне санкције Русији које припрема Комитет за иностране послове Сената САД, Тилерсон је навео да Вашингтон и Москва сада "имају неке канале преко којих су почели да разговарају" и посебно издвојио напоре у рјешавању криза у Сирији и Украјини.

Према његовим ријечима, односи САД и Русије су на крајње ниском нивоу и да се и даље погоршавају.

Тилерсон је рекао да Америка и Русија раде на томе да утврде области сарадње у којима би било могуће успоставити "радне односе", као и да предузимају све што могу да би сарађивале у вези са Сиријом, али да је још рано говорити о било каквим резултатима. 

Тилерсон је додао да САД разматрају могућност увођења санкција земљама које послују са Сјеверном Корејом. 

Амерички државни секретар је навео да САД преговарају са севернокорејским властима о ослобађању ухапшених америчких грађана. 

"Настављано разговор са сјевернокорејским режимом о ослобађању других Американаца који су ухапшени", рекао је Тилерсон. 

Стејт департмент је раније саопштио да је Сјеверна Кореја ослободила америчког студента Отоа Фридерика Вормибијера који је претходно био осуђен на 15 година затвора. 

Извор: Спутњик