latinica  ћирилица
13/06/2017 |  22:10 ⇒ 22:12 | Аутор: РТРС

Пале: Одржан хуманитарни концерт за породицу Павловић

У Културном центру Пале вечерас је одржан хуманитарни концерт за помоћ самохраној мајци Жељки Павловић и њено троје малољетне дјеце.
Апел за помоћ породици Павловић - Фото: РТРС
Апел за помоћ породици ПавловићФото: РТРС

Павловићева је са своје три малољетне кћерке остала без мужа и без икаквих финансијских прихода у трошној и неусловној кући.

Члан Црвеног крста Пале Јелена Петровић рекла је новинарима да се Павловићи налазе у тешкој ситуацији и да од финансијских средстава имају само дјечији доплатак од 105 КМ.

"Организовали смо се са представницима општине, Културним центром и свим људима добре воље да подржимо ову хуману акцију. Породица има плац у Дервенти, недалеко од Пала, тако да би требало сви да удружимо снаге и покушамо им направити скромни дом", нагласила је Петровићева.

Она је додала да зиму не могу дочекати у оваквим условима због крова на трошној и неусловној кући који може да се обруши сваки час.

Петровићева је рекла да је продато више од 500 карата, те позива све добре људе да подрже ову акцију новчано или да донирају грађевински материјал како би се помогло Павловићима да створе нормалне услове за живот.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да је општина помогла овој породици, изразивши наду да ће се доћи бар до дијела средстава неопходних за изградњу пријеко потребне кућа за ту породицу.

"Желимо да оваквих ствари буде што мање и да се бавимо нечеим другим. Када је хуманост у питању, ту смо од почетка до краја и гледаћемо мимо ових активности да издвојимо одређена средства како би тој жени заиста помогли на адекватан начин", истакао је Југовић.

Самохрана мајка Жељка Павловић рекла је да је захвална свим људима који су се одазвали овој акцији, нагласивши да је ово њена борба, да скупља снагу како би остварила свој сан да њена дјеца имају кров над главом.

На хуманитарном концерту "Будимо хумани, наше мало самохраној мајци Жељки Павловић је много", наступали су "Ројал бенд" из Рогатице, "Ритам ноћи", Културно-умјетничко друштво /КУД/ "Младост" Пале, те пјевачи Његош Рађеновић и Младен Шиљак.

Концерт је организовао Општински одбор Црвеног крста Пале уз техничко-организациону подршку Културно-спортског центра Пале.

Сва средства самохраној мајци заинтересовани могу уплатити на жиро рачун Црвеног крста Пале код НЛБ Развојне банке на број 562-012-0000229-409 са назнаком за помоћ породици Павловић.

Радио телевизија Републике Српске подржала је акцију помоћи породици Павловић.

Извор: РТРС, Срна