latinica  ћирилица
14/06/2017 |  12:43 ⇒ 17:18 | Аутор: РТРС

Директор бањалучке Топлане доставио извјештај о својој плати

Директор бањалучке Топлане, Мићо Миловановић, доставио је одговор градоначелнику Игору Радојичићу у којем је негирао да његова плата износи близу 8.000 КМ, како су ових дана пренијели неки медији, сазнаје РТРС.
Мићо Миловановић, директор бањалучке Топлане - Фото: РТРС
Мићо Миловановић, директор бањалучке ТопланеФото: РТРС

Након што је Радојичић затражио од директора највећег градског губиташа да се хитно изјасни о медијиским наводима, Миловановић је јутрос доставио одговор у којем тврди да је од почетка ове године до данас примао мјесечне нето плата у износима од 3.250 КМ до 3.296 КМ.

Према његовим тврдњама, у јануару је примио нету плату у износу од 3.250 КМ, фебруару 3.158 КМ, марту 3.296 КМ, априлу 3.158 КМ, те мају 3.296 КМ. Миловановић је навео и да, на основу уговора о регулисању права и обавеза директора, осим ове плате има и посебан мјесечни додатак од 700 КМ, који му се исплаћује полугодишње.

Извори блиски Градској управи појашњавају да се из овог Миловановићевог одговора практично види да је спорни платни извод са платом од 8.000 КМ, који је ових дана објављен у појединим медијима, вјероватно аутентичан.

Миловановић у допису, упућеном градоначелнику, није децидно побијао медијске тврдње о томе да прима плату од 8.000 КМ, али, у исто вријеме, потврдио да на своју редовну плату прима и мјесечни додатак од 700 КМ који му се исплаћује сваких шест мјесеци. То, практично, значи да је могуће да је тај платни извод истинит, али да се вјероватно односи на мјесец у којем му је исплаћен тај шестомјесечни додатак. Дакле, ако је све ово тачно, он заиста прима плату од 8.000 КМ, али “само“ два пута годишње – наводе наши извори.

Према њиховим тврдњама, Радојичић се, послије ове информације, не намјерава даље бавити Миловановићем и његовим примањима, поготово што градски Одсјек за интерну ревизију нема законску надлежност да контролише пословање “Топлане“, пошто је то, по закону, дужност Главне службе за ревизију јавног сектора РС.

Град Бањалука не може да изврши ревизију пословања “Топлане“, па самим тим ни да провјерава колика је плата директора овог предузећа али може да извши ревизију средстава које им, евентуално, упути као посебан грант, односно да провјери да ли је тај новац намјенски трошен – тврде наши извори.