latinica  ћирилица
14/06/2017 |  13:46 ⇒ 13:48 | Аутор: РТРС

"Част отаџбине": СМ БиХ руши виталне и националне интересе српског народа

Поводом утврђивања измјена Кривичног закона БиХ мимо ставова Републике Српске, Удружење "Част отаџбине" позвало је на јединстввено дјеловање у циљу спречавања свакодневних удара на Српску.
"Част отаџбине" -
"Част отаџбине"

Из Удружења наводе да је Република Српска по Уставу јединствен и недељив уставно-правни ентитет, а да је дјеловање Савјета министара БиХ одавно усмјерено ка рушењу националих и виталних интереса српског народа.

"Обавеза је свих органа Републике Српске да штите уставно-правни порадак свим средствима. Можда је послије усвајање Приједлога измјена Кривичног закона БиХ у Савјету министара, гдје се уводи казна за негирање геноцида и злочина против човјечности, јаснија изјава "првоборца" /министра безбједности БиХ Драгана/ Мектића како се СДС мора одрећи ратне историје", наводи се у саопштењу Удружења "Част отаџбине".

Из овог удружења истичу да је "крајње вријеме да неко забрани Шаровићу крчмење српске земље, зарад његовог поимања слободе".

"Нема више времена за слушање демагогије, јер је поменути приједлог усмјерен ка одузимању и ограничавању слобода. Сигурни смо да су се стекли услови за ванредно стање због велеиздаје српских представника у заједничким органима и позивамо све институције Републике Српске да предузму одговарајуће мјере", наведено је у саопштењу.