latinica  ћирилица
14/06/2017 |  14:19 ⇒ 19:57 | Аутор: РТРС

МУП Републике Српске: Униформе домаћих проивођача нису испуњавале стандарде

Министарство унутрашњих послова Републике Српске саопштило је да је тендер који је расписало за набавку редовне и посебне униформе за полицијске службенике расписан у складу са одредбама Закона о јавним набавкама БиХ и Правилником о униформи полицијских службеника
МУП Републике Српске - Фото: РТРС
МУП Републике СрпскеФото: РТРС

У МУП-у оцјењују да је непримјерен захтјев Удружења текстила, коже и обуће Привредне коморе Српске за поништење тендера јер,наовдно, није расписан у складу са Законом о јавним набавкама БиХ.

"Члан 25 Закона о јавним набавкама БиХ дефинише на који начин се спроводи отворени међународни поступак и подјела на лотове је урађена на исправан начин", наводи се у саопштењу МУП-а.

У саопштењу се подсјећа да униформа за полицијске службенике коју је МУП Републике Српске 2014. године набавио код домаћих произвођача, а која је имала рок трајања двије године, није у потпуности задовољила потребе и стандарде за вршење послова полицијског службеника, забиљежена су бројна кашњења у испоруци, а полицијски службеници су имали бројне примједбе на њен квалитет и изглед.

Извор: СРНА