latinica  ћирилица
14/06/2017 |  15:17 | Аутор: РТРС

"Закон је добар да заштити лица која пријављују корупцију"

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић не сматра да је текст Приједлога закона о заштити лица која пријављују корупцију идеалан, с обзиром на то да се доноси први пут, али да је добар да заштити оне који желе указати на корупцију.
Антон Касиповић - Фото: РТРС
Антон КасиповићФото: РТРС

Касиповић је рекао да је ресорно министарство водило рачуна о томе да заштити та лица, али и да обезбиједи заштиту и свакоме ко може бити евентуална жртва и ко је изложен пријави која није утемељена.

Упитан зашто се одустало од пријаве корупције обавјештавањем у медијима, ресорни министар сматра да је довољан однос јавности према овом питању то што се може пријавити невладиним организацијама.

Он је оцијенио веома добром расправу у Народној скупштини Републике Српске о овом приједлогу, као и о Приједлогу кривичног законика, те навео да осим ових закона у корпусу антикорупционих закона види и закон о стечају, као и закон о вјештацима.

Касиповић сматра да су у Приједлогу кривичног законика Републике Српске веома јасно дефинисани појмови, те да се "тајна" односи на све оно што има ознаку тајности.

Извор: СРНА