latinica  ћирилица
14/06/2017 |  15:35 ⇒ 16:02 | Аутор: РТРС

У току активности на обезбјеђењу Меморијалног центра "Поточари"

Дирекција за координацију полицијских тијела БиХ предузима активности у вези са ванредним обезбјеђењем Меморијалног центра "Поточари", поводом обиљежавања 22 године од ратних дешавања у Сребреници, које ће бити одржано 11. јула.
Сарајево - Дирекција за координацију полицијских тијела БиХ - Фото: СРНА
Сарајево - Дирекција за координацију полицијских тијела БиХФото: СРНА

С циљем што ефикаснијег извршења задатка, Дирекција је формирала Оперативни штаб ради координације активности, у чијем раду учествују и припадници Оружаних снага БиХ, Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/, Граничне полиције БиХ, Службе за послове са странцима БиХ, МУП-а Републике Српске и Федералне управе полиције.

Из Дирекције је саопштено да њени припадници, у сарадњи са свим партнерским агенцијама за спровођење закона у БиХ, тренутно раде на прикупљању безбједносно интересантних информација неопходних за ефикасно планирање људских и материјално-техничких ресурса с циљем стварања предуслова за несметано одржавање овог скупа.

Припадници Дирекције учествују и у раду Организационог одбора комеморације и у Штабу формираном од МУП-а Републике Српске, а предметне активности трајаће до окончања скупа, наводи се у саопштењу.

Извор: СРНА