latinica  ћирилица
14/06/2017 |  22:33 | Аутор: РТРС

Представљена књига "Изгубила животну битку, побиједиће Лафорину болест"

У Броду је вечерас предстаљена књига "Изгубила животну битку, побиједиће Лафорину болест", аутора Сњежане Гајић, мајке која је изгубила једну од двије кћерке обољеле од Лафорине болести.
Сњежана Гајић -
Сњежана Гајић

"Ово није књига само у књижевном смислу ријечи, ово је једна истинита животна прича, коју сам жељела пренијети на папир. Књига је писана срцем и душом", рекла је Гајићева.

Према њеним ријечима, до сада је продато десет тиража књиге, а преко 25.000 КМ од продаје прослијеђено је тиму који истражују ову болест.

"Свака промоција ми лично много значи, даје ми осјећај да је наша Татјана на извјестан начин са нама", рекла је Гајићева.

Она је навела да је њена кћерка Татјана, која је нажалост изгубила битку, имала најтежи облик болести.

"Замислите да у понедјељак имате два здрава тинејџера, а у уторак вам се живот окрене на главачке", рекла је Гајићева.

Она је изразила наду да ће њена друга кћерка Милана дочекати лијек за ову болест и додала да је књигом жељела пренијети поруку да ништа није немогуће, и да без обзира на тежину и бол, увијек постоји нешто на што се може утицати.

О овој болести снимљен је и документарни филм "Лица Лафоре" режисера Дениса Бојића, који ће бити приказан 1. септембра у Барселони, на конгресу неуролога.

Промоцији књиге одржане у скупштинској сали присуствовали су Татјанини и Миланини пријатељи, који су говорили стихове и отпјевали "Тацину химну љубави".

Извор: СРНА