latinica  ћирилица
15/06/2017 |  11:59 ⇒ 14:37 | Аутор: РТРС

Старјешине Републике Српске: Осуда српских представника у Савјету министара

Предсједништво Организације старјешина Војске Републике Српске оштро је осудило, како наводе, политичку сљепоћу и послушност српских министара у Савјету министара БиХ који су подржали измјене Кривичног закона БиХ.
Војска Републике Српске - Фото: РТРС
Војска Републике СрпскеФото: РТРС

Удружење истиче да нема оправдања за овакво понашање представника српског народа у заједничким институцијама БиХ које иде на руку заговорницима тезе да је Република Српска „геноцидна творевина“ чиме се доприноси њеном девастирању и то од стране њених представника којима је народ нао глас да је бране.

Организација старјешина Војске Републике Српске очекује од српских парламентараца у Представничком дому и Вијећу народа Парламентарне скупштине БиХ одговорност и безусловно одбацивање предлога Савјета министара за стављање оваквог кривичног закона у парламентарну процедуру. Констатује се да овакав поступак Савјета министара представља покушај перфидног негирања српских жртава и издизање страдања само једног народа у БиХ, током оружаних сукоба.

Подсјећа се да је ово неприхватљиво и због тога што се у преамбули Дејтонског мировног споразума каже да је то посљедица трагичног сукоба у региону, у којем су учествовале три зараћене националне стране и бројни међународни кругови.

Организација старјешина Републике Српске позива представнике Републике Српске у институцијама БиХ, да стану у крај самовољи појединих представника српског народа којима, како се наглашава, очито ништа није свето и који су зарад властитих позиција спремни продати част народа и погазити бројне жртве које су у темеље Републике Српске уградили своје животе.