latinica  ћирилица
15/06/2017 |  12:13 ⇒ 13:00 | Аутор: РТРС

Бијељина: Обиљежен Свјетски дан борбе против наркоманије (ВИДЕО)

Чланови Секције за борбу против зависности Средње медицинске школе у Бијељини, посљедњег дана школе обиљежили су Свјетски дан борбе против наркоманије. У великој сали Центра за културу у Бијељини организовали су представу у којој су указали да се опијати налазе свуда око нас и да је врло лако постати зависник ако нисмо довољно упознати са опасностима које они могу изазвати.
Свјетски дан борбе против наркоманије - Фото: РТРС
Свјетски дан борбе против наркоманијеФото: РТРС

Секција Борбе против болести зависности у Средњој медицинској школи у Бијељини, функционише већ годину дана. Поред бројних активности које су спровели у току године, да би ученике упознали о бројним опасностима које вребају, посљедњег дана школе обиљежили су свјетски дан борбе против наркоманије, који се обиљежава 26. јуна.

Професорица Оливера Стевановић сматра да здрав начин размишљања требају усвојити сви, посебно омладина.

- Учим их како да препознају наркомана, како да се заштите од наркотика, шта су наркотици, која су њихова штетна дејства, и шта као комплетно друштво да радимо да би нам стасала једна здравија популација - истиче она.

Ученици су послали јасну поруку - медицинари имају обавезу да шире свијест о здарвом животу, лишеном зависности било којег облика.

- Ја сам прије свега ученик медицинске струке и онаша снова је примарна здравствена заштита- да просвјећујемо наше становништво, поготово младе људе о томе да не користе опојне супстанце, да не користе ни цигарете ни алкохол, јер прије свега то лоше утиче на њихов организам и може довести до болести зависности, тако да они више не господаре тим пороцима већ ти пороци почињу да господаре њима - каже Миле Симић, предсједник секције.

Истичу да омладина дрогу почиње узимати из чисте радозналости и вишка времена.

Обиљежавање свјетског дана борбе против наркоманије чланови ове секције завршиће 26. јуна када ће на главном градском тргу у Бијељини, дијелити промотивни материјал и упознавати своје суграђане о том друштвеном проблему.