latinica  ћирилица
15/06/2017 |  17:22 | Аутор: РТРС

Неопходно подржати наставак реформи

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак и британски амбасадор у БиХ Едвард Фергусон констатовали су данас у Сарајеву да је неопходно подржати наставак реформског процеса у БиХ са нагласком на потребу улагања додатног напора у борби против корупције и области медија.
Игор Црнадак - Фото: РТРС
Игор ЦрнадакФото: РТРС

Црнадак и Фергусон су разговарали о билатералним односима и посебно се осврнули на одржавање Другог инвестиционог бизнис форума у Лондону у септембру мјесецу.

Црнадак је током разговора британском амбасадору пренио изразе дубоког саучешћа поводом јучерашњег катастрофалног пожара у Лондону, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Министар иностраних послова БиХ данас се састао и са италијанским амбасадором у БиХ Николом Минасијем са којим је разговарао о припремама за самит о западном Балкану, који ће у јулу бити одржан у Трсту.

Током сусрета је било ријечи о наставку сарадње након самита, те о министарском састанку шест земаља западног Балкана, који ће у септембру бити одржан у Требињу.

Црнадак је пренио Минасију велика очекивања од самита у Трсту, те изразио задовољство што ће министарски састанак на коме ће бити резимирани ефекти са тог скупа бити одржан у Требињу.

Минаси је Црнатка информисао о напретку организације Самита, истичући да Италија лобира за посебан третман БиХ у Трсту.

Извор: СРНА