latinica  ћирилица
15/06/2017 |  19:01 | Аутор: РТРС

Десничари "разапели" хрватску министарку јер "течно говори српски"

Хрватски десничарски портал "Priznajem.hr", обасуо је дрвљем и камењем нову министарку спољних послова у влади Андреја Пленковића, Марију Пејчиновић Бурић, јер "течно прича српски".
Марија Пејчиновић Бурић (Фото: TVKopernikus/YouTube) -
Марија Пејчиновић Бурић (Фото: TVKopernikus/YouTube)

- Оно о чему смо раније писали, а што широј јавности ипак није познато сада се поновно потврђује и проширује. Нова министарка спољних послова у влади Андреја Пленковића, Марија Пејчиновић Бурић, на течном српском језику, говори о пројектима владе Србије - истакнуто је као порука на сајту "Priznajem.hr".

На порталу се истиче да је министарка била и савјетница Ивице Дачића или "малог Слобе", како га називају на хрватском десничарском сајту, као и да је од 2013. године радила у као савјетница за европску политику, тачније "водила је 'ПЛАЦ' пројекат (Policy and Legal Advice Centre), који помаже Србији у припремама за приступање Европској унији".

- Можда то не би било ништа чудно да се Марија Пејчиновић Бурић није доласком Владе Андреја Пленковића, нашла на позицији државног тужиоца, те на крају чак постала министарка спољних послова, а до данашњег дана на страницама ПЛАЦ пројекта је уписана као водитељка тима. Дакле јасно је, Хрватска државна тужитељка активно је радила на олакшавању приступања Србије Европској унији и то у времену када је исти ресор у којем је радила ријешавао разна тешка питања у преговорима са Србијом. Од питања несталих особа, враћања културног блага па и до спорног закона о универзалној јурисдикцији. Цијело то вријеме Хрватска је имала особу која је годинама прије радила за владу Републике Хрватске, али истовремено и за интересе Србије - пише овај сајт.

На посебном месту у тексту хрватског портла нашао се следећи пасус:

"Али оно што можда још више изненађује да је садашња министарка спољних послова на течном српском за једну телевизију Србије говорила о пројектима владе Србије. Па се тако понавља."

Извор: Блиц