latinica  ћирилица
16/06/2017 |  11:36 | Аутор: РТРС

УКЦ Бањалука спреман да пружи помоћ женама обољелим од карцинома из ФБиХ

Удружење грађанки обољелих од карцинома дојке "Искра" у сарадњи с Универзитетским клиничким центром из Бањалуке, понудили су данас свим онколошким пацијентицама којима је почетком ове седмице ускраћена услуга радијације у Клиничком универзитетском центру Сарајево, да третмане радијације и хемотерапије обаве у УКЦ Бањалука.
УКЦ Бањалука - Јужно крило - Фото: РТРС
УКЦ Бањалука - Јужно крилоФото: РТРС

"УКЦ Бањалука се сложио с приједлогом да се помогне женама које су обољеле од карцинома и које не могу чекати да се апарати поправе у Сарајеву. У УКЦ Бањалука су нам рекли да могу примити све пацијентице, односно око 300 њих из Федерације БиХ", саопштила је Азра Икаловић предсједница удружења "Искра".

Она је објаснила да смјештај у УКЦ Бањалука може бити обезбијеђен за све пацијентице из ФБиХ које су упоредо на хемотерапији и зрачењу, док пацијентице које требају третман само зрачења могу бити смјештени у Дому пензионера у Бањалуци.

Овај договор је остварен у сарадњи са невладиним сектором, УКЦ Бањалука, Центром за зрачење у Бањалуци, предстаницима Фонда здравственог осигурања РС и директором Дома пензионера у Бањалуци.

Извор: Н1