latinica  ћирилица
17/06/2017 |  17:21 ⇒ 19:24 | Аутор: РТРС

Отворен фудбалски турнир у Бијељини "Стопама Саве Милошевића"

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић поручила је данас младим фудбалерима на отварању 10. Међународног турнира "Стопама Саве Милошевића" да у спорту, као и у животу, треба уложити напор да се постигну добри резултати и да дјеца постану добри људи.
Отворен фудбалски турнир у Бијељини "Стопама Саве Милошевића" - Фото: РТРС
Отворен фудбалски турнир у Бијељини "Стопама Саве Милошевића"Фото: РТРС

"Када се изгуби једна утакмица, онда се више тренира, улаже се више труда и сљедећи пут се побиједи. Исто је и у животу", рекла је Давидовићева отварајући турнир за младе фудбалере, који је у Етно селу "Станишићи" у Бијељини окупио 150 екипа из региона.

Давидовићева је указала на значај спорта за дјецу и омладину јер унапређује њихов физички и прихички развој, али и стичу пријатеље, постају добре и позитивне особе.

"У спорту није важна само игра, него и пријатељство и дружење", рекла је Давидовићева и позвала младе фудбалере да се угледају на професионални пут Саве Милошевића, чије име турнир носи, оцјењујући да је он и као спортиста и као човјек добар узор дјеци.

Давидовићева је рекла да је Бијељина град омладине и спорта и пожелила да овај велики град настави да напредује.

Она је у изјави новинарима рекла да је ресорно министарство подржало турнир прошле године са 5.000 КМ, а да ће настојати да ове године то буде и више.

Стотине младих учесника турнира поздравио је прослављени српски фудбалер Саво Милошевић, који је поријеклом из Бијељине.

Он је указао на важност рада са младим спортистима и улагање у спорт.

На јубиларном турниру учествују фудбалери до 15 година из клубова и школа фудбала из Италије, Румуније, Србије, Хрватске, Црне Горе, Македоније, Федерације БиХ и Републике Српске.

Наредних пет дана, у врхунским условима за игру, утакмице ће се одигравати на три фудбалска терена.

Током боравка у Бијељини министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић посјетила је данас и Фудбалски клуб "Слога" у Црњелову који се бори за улазак у прву лигу и опрема стадион за тај ниво такмичења.

Она је похвалила спортисте и управу "Слоге" која, како је истакла, настоји да што више дјеце и младих укључи у спорт.

Извор: Срна