latinica  ћирилица
18/06/2017 |  08:04 ⇒ 12:09 | Аутор: РТРС

Интерпол расписао црвене потјернице за двојицом Добојлија

Међународна криминалистичко-полицијска организација Интерпол расписала је, на основу потјернице правосудних органа БиХ, црвене потјернице за Салемом Хасићем и Алдином Махмутовићем рођеним у Добоју.
Интерпол - Фото: илустрација
ИнтерполФото: илустрација

У потјерници која је објављена на званичној веб страници Интерпола пише да је Салем Хасић рођен 22. септембра 1988. године те да има држављанство БиХ.

Хасића потражују правосудни органи БиХ због кривичног дјела организовање терористичке групе, тероризам, илегално стварање и придруживање паравојним и параполицијским формацијама, јавио је портал Кликс.

Друга потјерница расписана је за Алдином Махмутовићем који је рођен 1. децембра 1988. године, а који такође има држављанство БиХ.

Махмутовића, као и Хасића потражују правосудни органи БиХ због незаконитог успостављање и придруживања страним паравојним и параполицијским формацијама.

Црвена Интерполова потјерница расписује се за починиоцима најтежих кривичних дијела, који морају бити ухапшени и испоручени.

Интерпол је највећа свјетска полицијска организација која повезује 190 земаља чланица у борби против међународног криминала.

Извор: Срна