latinica  ћирилица
18/06/2017 |  11:23 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

На Дукат фесту најбољи ансамбли из цијелог свијета (ВИДЕО)

Десети међународни фестивал фолклора "Дукат фест" почео је у петак програмом на платоу испред Храма Христа Спаситеља у Бањалуци.
Дукатфест - Фото: РТРС
ДукатфестФото: РТРС

Ове године на Дукат фесту публици ће се представити најбољи ансамбли из цијелог свијета.

Централно фестивалско вече биће одржано вечерас на тврђави Кастел, а сви ви који дођете, сигурно ћете уживати у љепоти разних обичаја и култура. 

Град на Врбасу је ових дана у знаку смијеха, игре и пјесме. Пролазници на улицама Бањалуке, уживају у осмијеху задовољних такмичара и љепоти народних ношњи. Неки од њих нису могли да сакрију срећу и одушевљење јер, како кажу, први пут бораве у граду који одише љепотом и љубазношћу.

У оквиру манифестације у Народном позоришту Републике Српске  одржан је музичко плесни перформанс под називом ''Инспирација југа''. Ансамбли из Порторика и Чилеа, ублици су представили заводљиву кореографију ''љубавни плес'' те једну латино игру.

Испред храма Христа Спаситеља у Бањалуци представили су се сви учесници фестивала, док је ансамбл из Индије одржао плесно - музички перформанс.

Осим Бањалуке, љубитељи фолклора моћи ће да уживају и у другим градовима Српске, Модричи, и први пут на крајњем Југу - Требињу.

Фестивал ове године слави десети рођендан. У претходним годинама угостио је више од 60 ансамбала из 40 земаља свијета те програмски је успио да постане најбољи фестивал на Балкану.

Централно фестивалско вече биће одржано вечерас на тврђави Кастел. Свима Вама који сте у прилици препорука - дођите да се дружимо јер Дукат фест својим програмом настоји да сачува од заборава традицију, обичаје и културу.

И ове године, генерални медијски покровитељ фестивала је Радио-телевизија Републике Српске, која ће цијели перформанс с тврђаве Кастел снимати како би управо Ви могли да уживате у баштини шаренила и традиције свијета, без које један народ и не постоји.