latinica  ћирилица
18/06/2017 |  17:14 ⇒ 20:34 | Аутор: РТРС

Додик и Цвијановић упутили телеграме саучешћа предсједнику Португалије

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је данас телеграм саучешћа предсједнику Португалије Марселу Ребелу де Сози поводом пожара у којем је живот изгубило на десетине људи.
Милорад Додик и Жељка Цвијановић (Илустрација: РТРС) -
Милорад Додик и Жељка Цвијановић (Илустрација: РТРС)

"Поводом великог шумског пожара у централном дијелу Португалије у којем је живот изгубило на десетине грађана, Вама и народу Португалије у име грађана Републике Српске и у своје лично име упућем изразе најдубљег саучешћа", навео је Додик.

Додик је замолио португалског предсједника да породицама пострадалих пренесе изразе најискренијег саосјећања, а свим повријеђенима пожелио брз и успјешан опоравак, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа премијеру Португалије Антонију Кости поводом страдања великог броја људи у пожару који је захватио централни дио те земље.

"Дубоко сам ожалошћена вијешћу о великом броју настрадалих и повријеђених у пожару у области Педрогао Гранди у централном дијелу Португалије. Ова трагедија дубоко је потресла све наше грађане који истински саосјећају са породицама настрадалих", истакла је Цвијановићева.

У име Владе Републике Српске, грађана Републике Српске и своје лично име породицама страдалих, Вама и народу Португалије упућујем изразе најдубљег саучешћа, наводи се у телеграму премијера Републике Српске.

У Португалији је проглашена тродневна жалост за 62 особе погинуле у шумском пожару.