latinica  ћирилица
19/06/2017 |  09:26 ⇒ 17:08 | Аутор: РТРС

СНС подржао избор Ане Брнабић за премијера Србије

Посланици Српске напредне странке подржали су једногласно одлуку предсједника Србије Александра Вучића да будући премијер Србије буде Ана Брнабић, каже потпредсједница те странке Марија Обрадовић.
СНС - Српска напредна странка - Фото: Screenshot
СНС - Српска напредна странкаФото: Screenshot

До четвртка пребројавање гласова, пред расправу у парламенту. Марија Обрадовић је, након састанка предсједника Србије и лидера СНС-а са посланицима те странке, изјавила да је исказана снажна подршка, а да предстоји да се до четвртка провјери да ли има 128 гласова подршке за Ану Брнабић.

"У Скупштини Србије, до краја ове недјеље, крећемо са расправом о формирању Владе Србије. Предстоји нам да пребројимо да ли имамо 128 гласова за. То је веома озбиљан посао и веома одговорно приступамо томе", рекла је Обрадовић.

Додала је да се око стотину присутних изјашњавало лично, да су имали различите ставове.

Многи, рекла је, нису били одушевљени предлогом за мандатара, али су одлучили да јој поклоне повјерење због Вучића.

Многи такође нису били за веће учешће СПС-а у влади, како је то предложио предсејдник Србије и лидер странке.

Није искључила могућност да се не обезбједи подршка и иде на нове изборе, али је истакла да је за то "мала вјероватноћа".

Александар Вучић је након састанка новинарима кратко рекао да "није било лако".

На питање новинара да прокоментарише то што Социјалистичка партија Србије "тражи" четири плус једно мјесто у Влади Србије, Вучић је рекао: "Вјерујем да ће све бити у реду".

Извор: РТС, Танјуг