latinica  ћирилица
19/06/2017 |  11:45 ⇒ 12:02 | Аутор: РТРС

Подршка Савезу слијепих Републике Српске

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић нагласио је током сусрета са предсједником Савеза слијепих Републике Српске Бранком Сузићем да ће и даље подржавати активности Савеза.
Младен Иванић и Бранко Сузић - Фото: СРНА
Младен Иванић и Бранко СузићФото: СРНА

Данашњи разговор Иванића и Сузића у Бањалуци односио се на проблеме с којима се суочава ова популација и могућностима за њихово превазилажење.

Сузић је информисао Иванића о потреби институционалне подршке на свим нивоима власти како би био унапријеђен друштвени положај слијепих у Републици Српској, те били ријешени проблеми у вези са набавком помагала и радом рехабилитационо-рекреационог сервиса.

Предсједник Савеза слијепих Републике Српске нагласио је да је неопходно обезбиједити и бољи третман за Специјалну библиотеку за слијепа и слабовида лица Републике Српске, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Током састанка разговарано је и о евентуалним правним могућностима враћања имовине и одмаралишта ван територије БиХ која су прије рата припадала овом савезу наводи се у саопштењу.

Представници Савеза слијепих Републике Српске захвалили су Иванићу за подршку и помоћ коју је до сада пружао овој организацији.

Извор: СРНА