latinica  ћирилица
19/06/2017 |  14:49 ⇒ 17:14 | Аутор: РТРС

ПУ Градишка: Забиљежен пад кривичних дјела (ВИДЕО)

На подручју Полицијске управе Градишка током прошлог мјесеца забиљежен је пад кривичних дјела за 14,29 одсто, те јавног реда и мира за 54,84 одсто, док је број саобраћајних незгода мањи за 40 одсто, рекао је начелник ове управе Милош Бркић.
Градишка: Бркић - прес - Фото: СРНА
Градишка: Бркић - пресФото: СРНА

Бркић је на конференцији за новинаре истакао да се на основу тих показатеља може рећи да је стање безбједности на подручју које покрива Полицијска управа Градишка на задовољавајућем нивоу, те да су евидентирана кривична дјела мање друштвене опасности.

Према његовим ријечима, током мјесеца маја евидентирано је укупно 14 нарушавања јавног реда и мира, што је за 54,84 одсто мање у односу на исти период прошле године.

Број прекршаја смањен је за 45,45 одсто у односу на упоредни период. Надлежним судовима поднесено је шест захтјева за покретање прекршајног поступка, а издато је и девет прекршајних налога.

Прекршаје је починило 17 лица, међу којима су четири повратника. Међу починиоцима није било малољетника.

У истом периоду на подручју ове управе евидентиране су 33 саобраћајне незгоде, што је мање за 40 одсто у односу на упоредни период прошле године, када је евидентирано 55 незгода.

У поменутим саобраћајним незгодама није било погинулих, док су два лица задобила тешке, а 10 лица лаке тјелесне повреде.

Укупно је евидентирано 629 прекршаја из области безбједности саобраћаја, а надлежним судовима поднесено је 13 захтјева за покретање прекршајног поступка и издата су 574 прекршајна налога.

Из области безбједности саобраћаја предузет је низ превентивно-репресивних активности, при чему је из саобраћаја искључено 77 возача. Због вожње под утицајем алкохола искључена су 44 возача, 31 возач је искључен због управљања моторним возилом прије стицања права и због осталих разлога иста мјера је предузета против два возача.

Из саобраћаја је искључено и 51 возило, док је на ванредни технички преглед упућено 35, од којих су 23 неисправна, а 12 возача одбило је да подвргне возило ванредном техничком прегледу.

Извор: СРНА