latinica  ћирилица
19/06/2017 |  15:34 ⇒ 16:15 | Аутор: РТРС

Дјечије позориште Републике Српске гостује у Санкт Петербургу

Представа Дјечијег позоришта Републике Српске "Одисеј - Сан о повратку" биће представљена публици у Санкт Петербургу на 13. Међународном фестивалу позоришта лутака и синтезе "Кукарт-2017" на којем учествује 36 луткарских позоришта из свијета.
Дјечије позориште - представа за дјецу "Одисеј - сан о повратку" - Фото: СРНА
Дјечије позориште - представа за дјецу "Одисеј - сан о повратку"Фото: СРНА

На Фестивалу, који ће бити одржан од 22. до 30. јуна, учествоваће луткарска позоришта из Русије, Естоније, Италије, Њемачке, Израела, Велике Британије, Бразила, Пољске, Србије, Бугарске, Бјелорусије и Словачке, саопштено је из Дјечијег позоришта Републике Српске.

Директор Фестивала Давид Бурман рекао је да један од циљева фестивала јесте да подржи и окупи најважније и најновије трендове у овом инвентивном сценском жанру који одушевљава публику свих узраста.

Он је навео да је фестивал ове године у знаку Балкана, те да је програм довољно разнолик да и млада и одрасла публика има прилику да пронађе представу за себе.

Међународни фестивал позоришта лутака и синтезе "Кукарт" је бијеналног карактера и представља најзначајнији луткарски форум на руској умјетничкој сцени.

Фестивал се одржава од 1993. године током јуна, у периоду такозваних бијелих ноћи.

Представа Дјечијег позоришта Републике Српске "Одисеј- Сан о повратку" на програму је у петак, 23. јуна, на позорници Луткарског позоришта бајки из Санкт Петербурга.

"Одисеј-Сан о повратку" је представа о једном од најљепших митова Грчке о неустрашивом јунаку који након побједе у Троји сања сан о повратку у коме предвиђа многа искушења која ће му се заиста десити на путу кући.

Извор: СРНА