latinica  ћирилица
19/06/2017 |  15:53 | Аутор: РТРС

Модрић под истрагом, лажно свједочио за Мамића?

Капитен репрезентације Хрватске Лука Модрић налази се под истрагом јер се сумња да је лажно свједочио у корист Здравка Мамића.

Како преноси Index.hr, званично је саопштено да је хрватско тужилаштво покренуло истрагу против "хрватског држављанина (1985) због основане сумње да је приликом давања исказа у својству свједока у Осијеку починио кривично дјело против правосуђа давањем лажног исказа".

Вијест је под ознаком хитно пренијела и агенција АФП.

Загребачки портал додаје да тужилаштво вјерује да је Модрић лагао када је свједочио и промијенио исказ у корист Мамића, са којим је имао потписан грађански уговор до своје 14. године.

Лагао је, тврде, око датума када је потписан анекс уговора око подјеле обештећења, које је Динамо добио од Тотенхема приликом његовог трансфера, наводи Index. "Испитан у својству свједока неистинито је исказао да је анекс уговора о професионалном игрању (на основу којег му у случају преласка у други клуб припада право на подјелу обештећења с клубом из Загреба у односу 50:50 посто) потписао 10. јула 2004. код потписивања свог првог уговора о професионалном игрању с наведеним клубом те да је код сваког продужавања професионалног уговора о професионалном игрању с тим клубом потписивао и анекс на основу ког му припада право на подјелу обештећена", наводи се.

Иначе, Модрић је пред судом промијенио исказ, а затим је говорио да се "ничега не сјећа", због чега је изложен жестокој критици јавности.

Према оптужници УСКОК (Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала), по којој се у Осијеку суди тренутном савјетнику Динама Здравку Мамићу и осталима половна одштете од Модрићевог трансфера неосновано је исплаћена из Динама, јер је обештећење у цијелости припадало максимирском клубу.

Извор: Б92