latinica  ћирилица
19/06/2017 |  18:12 ⇒ 18:18 | Аутор: РТРС

Држављани Саудијске Арабије од данас могу ући и боравити у БиХ без визе

Савјет министара БиХ утврдио је на данашњој телефонској сједници приједлог основа за вођење преговора ради закључивања споразума са Владом Кине о међусобном укидању виза за носиоце пасоша.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Овим споразумом држављани БиХ и Кине, носиоци важећих биометријских пасоша, биће ослобођени обавезе прибављања визе за улазак, излазак, боравак или транзит преко територија друге уговорне стране током боравка до 30 дана.

Министарство иностраних послова БиХ задужено је да приједлог основа достави Предсједништву БиХ у даљу процедуру, уз приједлог да се за потписника споразума одреди министар иностраних послова, саопштено је из Савјета министара БиХ.

Савјет министара је донио и одлуку о допуни одлуке о визама, која се односи на могућност уласка у БиХ са територије Саудијске Арабије.

Овом одлуком омогућава се улазак и боравак на територији БиХ, без обавезе прибављања визе, носиоцима важећих путних исправа Саудијске Арабије, и то уколико посједују важећу вишекратну Шанген визу или визу земље ЕУ, те по обављеној провјери, односно контроли Граничне полиције БиХ.

Извор: СРНА