latinica  ћирилица
19/06/2017 |  21:28 | Аутор: РТРС

Федерер: Није ми важно да ли мисле да сам најбољи

Швајцарски тенисер Роџер Федерер истакао је да му не значи превише да ли ће га људи сматрати најбољим у историји "бијелог спорта".
Роџер Федерер - Фото: Getty Images
Роџер ФедерерФото: Getty Images

Федерер је током каријере освојио 18 Гренд слемова, три више од првог пратиоца Рафаела Надала и више од 300 недјеља је провео на првом мјесту.

Због тога га многи сматрају највећим свих времена, али се он не оптерећује превише.

- Ако бих освојио сваки турнир у сљедећих 10 година, можда би ме сматрали најбољим свих времена, али у супротном ће увијек постојати дебата јер нисам радио неке ствари са 15 година, као ни оно што сам чинио нисам желио да радим осредње. Радио сам најбоље што могу. На крају, задовољан сам својом каријером, превазишао сам очекивања у свему и, да будем искрен, није ми важно да ме сматрају најбољим у историји. Једино што могу јесте да радим најбоље што умијем - рекао је Федерер.

Момак из Базела је похвалио највећег ривала, истакавши да нема дилеме да је најбољи играч на шљаци.

- То се дефинитивно издваја из Париза, као и сјајан низ побједа Вавринке. Најбољи играчи били су у финалу и Рафа је још једном зацементирао своје мјесто најбољег тенисера на шљаци свих времена, а и његови аргументи за једног од најбољег у историји све су јачи. Веома сам импресиониран начином на који од почетка до краја каријере доминира тим турниром - додао је Швајцарац.

Роџер је потом објаснио зашто је одлучио да прескочи Париз.

- Ни у једном тренутку нисам помислио: "Ех, да сам тамо". Уживао сам са породицом и пријатељима и радовао се сезони на трави. Дуго је био план да се појавим у Паризу, али онда сам одједном осјетио да ми то не би било пријатно јер би Ролан Гарос могао да има негативан утицај на остатак сезоне - Вимблдон, УС опен итд. Нисам желио да ризикујем, али то није тренд, само се тако погодило - закључио је Федерер.

Извор: Б92