latinica  ћирилица
20/06/2017 |  11:33 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

МУП Српске: Нема информација о евентуалним терористичким нападима

Министарство унутрашњих послова Републике Српске контактирало је Обавјештајно-безбједносну агенцију /ОБА/ БиХ и Дирекцију за координацију полицијских тијела БиХ и провјерама је утврђено да не постоји ниједна информација о евентуалном терористичком нападу на подручју Бањалуке, рекла је Срни начелник Одјељење за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић.
Бањалука:Зграда МУП-а - Фото: РТРС
Бањалука:Зграда МУП-аФото: РТРС

Миљановићева је нагласила да ни ОБА, ни Дирекција за координацију полицијских тијела БиХ немају ниједну такву информацију.

"ЕуроБлиц" је данас објавио да је ОБА БиХ дошла до информација да се спрема напад на објекте или на неке од штићених особа на подручју Бањалуке због чега је безбједност подигнута на највиши ниво.

У тексту се наводи да је и директор Дирекције за координацију полицијских тијела Мирсад Вилић потврдио да су добили одређене информације, али да не може говорити о њима, те да су та сазнања добиле све безбједносне агенције.

Миљановићева је раније данас изјавила Срни да ОБА није обавијестила МУП Српске о евентуалном терористичком нападу на подручју Бањалуке, те да је то јуче потврђено и новинару "ЕуроБлица".

Извор: Срна