latinica  ћирилица
23/06/2017 |  09:30 | Аутор: РТРС

Србија кандидат за организацију ЕП у кошарци

Српске кошаркашице су завршиле такмичење на првенству у Прагу, али Србија је кандидат за организацију Европског првенства 2019. године, саопштио је КСС.
Кошаркашице Србије (Фото: fiba.com) -
Кошаркашице Србије (Фото: fiba.com)

Конкуренти Србије су Русија, Летонија и Израел, а то да ли ће се у Србији гледати најбоља женска кошарка знаће се послије борда ФИБА у суботу.

Потпредсједница Кошаркашког савеза за жене Ана Јоковић рекла је да ће се у зависности од исхода састанка челника ФИБА предузети даљи кораци.

Српске кошаркашице су се послије неуспјеха у Прагу у сриједу вратиле у Београд. Током такмичења су их подржавали Ана Јоковић и предсједник КСС Предраг Даниловић, али и његов претходник Драган Ђилас.

- Прво треба одати призање свим дјевојкма које су поред освојених медаља и обезбјеђених националних признања, дошле од првог дана припрема и посветиле мјесец и по дана репрезентацији Србије. И то одмах по завршетку сезона с тим што су двије играчице биле повријеђене, Ана Дабовић и Соња Петровић која је ризиковала каријерју и огроман потписан уговор због репрезентације Србије. Циљ није испуњен и пуно разлога за то има, и није сада тренутак за то. Суђење на ЕП не желим да коментаришем, јер је блага ријеч рећи да је било срамотно - рекла је Јоковићева.

Она је додала да јој нису јасна питања зашто нема Данијел Пејџ која је повређена и још неких играчица попут Милице Дабовић и Дајане Бутулије које су се опростиле. Осим тога, Јоковићева истиче да је селектор Караџић преузео одговорност за остварени резултат, што ће према њеним ријечима учинити и људи у Савезу.

Извор: Б92