latinica  ћирилица
23/06/2017 |  11:49 | Аутор: РТРС

Болница у И.Сарајеву - полагање камена темељца до краја мјесеца

Директор Болнице Источно Сарајево Горан Тодоровић очекује да ће до краја мјесеца бити постављен камен темељац за нову зграду Болнице, чиме ће бити испоштован ранији договор за изградњу једног од најзначајнијих инфраструктурних пројеката на подручју Сарајевско-романијске регије.
Болница Касиндо - Фото: РТРС
Болница КасиндоФото: РТРС

"Мислим да ће тај рок до краја мјесеца бити испоштован и, по свему судећи, изгледа да ће овога пута бити тако", рекао је Тодоровић Срни.

Он је навео да је у току извођење припремних радова на локацији гдје ће бити грађена нова зграда болнице и да су задовољни њиховим током.

Након састанка са представницима локалних заједница Сарајевско-романијске регије и ове здравствене установе, одржаног 12. јуна у Источном Сарајеву,
министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић рекао је новинарима да ће изградња нове зграде Болнице Источно Сарајево почети за 15 до 20 дана.

Изградња и опремање нове зграде здравствене установе требало би да кошта 46,58 милиона КМ без ПДВ-а.

Нову зграду Болнице у Источном Сарајеву изградиће и опремити група "Марковић инвест-Р.М." из Лакташа и "Медикал" из Мостара, који су на тендеру Министарства здравља и социјалне заштите изабрани као најповољнији понуђачи.

Нову зграду Болнице, површине 10.500 метара квадратних, чиниће два спојена објекта - стационарни и технички, који ће бити повезани са недавно изграђеним поликлиничким објектом.

Извор: Срна