latinica  ћирилица
23/06/2017 |  13:52 ⇒ 14:35 | Аутор: РТРС

Учестале пријетње смрћу функционерима ДНС-а

Потпредсједник Општинског одбора Демократског народног савеза Пале Дејан Којић изјавио је данас да су он и његове колеге, као и њихове породице, већ дужи временски период изложене константним пријетњама смрћу.

"Посљедњу пријетећу поруку примио сам јуче у 16.30 часова гдје се, уз најгнусније псовке, тражи да се манем политике, да се повучем иначе ће ми побити породицу. Овај телефонски позив дошао је са броја 062, а када сам покушао да контактирам лице које ме назвало корисник је био недоступан", рекао је он на конференцији за новинаре на Палама.

Којић сматра да ове поруке, које су све вријеме упућиване и начелнику општине Бошку Југовићу /СНСД/, искључиво политичке природе и да их шаље неко ко жели да заплаши ДНС и његов политички рад на Палама.

"Ми се не плашимо, ми се нећемо повући и наставићемо нашу борбу, али не као ове кукавице, него искључиво политичким методама. Свакако да се бринемо и за нас и за наше породице, ове пријетње су веома озбиљне, али се бојимо и за безбједност становника Пала који нас подржавају све вријеме", поручио је Којић.

Због тога је позвао Министарство унутрашњих послова Републике Српске и министра Драгана Лукача да коначно озбиљно приступе овом проблему, јер трпе пријетње и уцјене још од прије шест мјесеци и током предизборне кампање.

Он је подсјетио да су, осим њему и Југовићу, те Југовићевом сину, пријетње стизале и другом потпредсједнику ОО ДНС-а Аци Станишићу.

"Грађани су наш интерес и ми ћемо нашу борбу наставити политичким средствима управо због наших грађана и наше дјеце", поновио је Којић.

Он је навео да за сада нема индиција ко шаље ове крајње вулгарне и опасне поруке, али да је убијеђен да је то неко ко припада политичком миљеу.

Према његовим ријечима, ДНС тренутно не располаже било каквим информацијама о ма каквим предузетим мјерама и активностима које полиција предузима на расвјетљавању овог кривичног дјела.

Извор: Срна