latinica  ћирилица
23/06/2017 |  14:15 | Аутор: РТРС

"Ноћни вукови" на обиљежавању крсне славе ВРС

Чланови Мото-клуба "Ноћни вукови" Републике Српске ће у сриједу, 28. јуна, на Видовдан на Равној Романији присуствовати прослави крсне славе Војске Републике Српске, која је у одбрамбено-отаџбинском рату одбранила вјековна српска огњишта.
"Ноћни вукови" Републике Српске - Фото: СРНА
"Ноћни вукови" Републике СрпскеФото: СРНА

"`Ноћни вукови` присуствоваће обиљежавању крсне славе ВРС. Наши најбољи синови припадали су овој славној војсци која је створила Републику Српски и одбранила вјековна српска огњишта, што не смије бити заборављено", рекао је Срни предсједник Мото-клуба "Ноћни вукови" Републике Српске Горан Тадић.

Он је истакао да видовданска вожња "Ноћних вукова" почиње у уторак, 27. јуна, у Брчком. "Предвиђено је да у Брчком одемо по благослов у Цркву Успења Пресвете Богородице, а затим да положимо вијенце код споменика српским браниоцима овог града", каже Тадић.

Он је нагласио да ће "Ноћни вукови" 27. јуна посјетити Бијељину, а онда наставити пут ка Сокоцу и Јахорни.

"На Видовдан 28. јуна ћемо са Јахорине кренути ка Палама гдје ћемо положити вијенце код споменика жртава фашизма, а затим идемо на обиљежавање крсне славе ВРС на Равној Романији. Овим желимо да одамо признање нашој војсци за све што је урадила за српски народ", навео је Тадић.

Централна прослава Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ ове године биће организована на Равној Романији.

Према програму обиљежавања Видовдана, Света архијерејска литургија за све пострадале и упокојене српске војнике од Косовског боја до данас биће служена у Манастиру Светог великомученика Георгија на Равној Романији у сриједу, 28. јуна, од 9.00 часова.

Извор: Срна