latinica  ћирилица
23/06/2017 |  15:19 ⇒ 17:34 | Аутор: РТРС

Црвени крст Републике Српске обиљежио 25 година рада (ВИДЕО)

Црвени крст Републике Српске обиљежио је 25 година рада. Мисија Црвеног крста је да штити људе у невољама током ратова и природних катастрофа и послије њих, а у миру је најважнија мисија рад са младима и њихово просвјећивање, истакнуто је на 18. конференцији секретара Црвеног крста Републике Српске која се одржава у Етно селу Станишићи код Бијељине.
Црвени крст - Фото: РТРС
Црвени крстФото: РТРС

Поштујући принципе и задатке повјерене од међународног Црвеног крста, Црвени крст Републике Српске је током протеклих 25 година остварио своју мисију, истакнуто је на свечаности организованој поводом јубилеја најважније хуманитарне организације.

Црвени крст задужен, као помоћни орган Владе Српске, да заштити квалитет живота људи у рату и миру, за шта су неопходни стална обука и новине у раду.

Према његовим ријечима предсједника Ђоке Михајловића, Црвени крст Републике Српске налази се у Међународној федерацији друштва Црвеног крста и Црвеног полумјесеца, међу 189 земаља свијета, те тиме има и већу обавезу, али и помоћ у свакој катастрофи.

"Ова организација је непристрасна, неутрална и само у посљедњим поплавама је, захваљујући њој, ријешено 90 одсто проблема", рекао је Михајловић.

Црвени крст Републике Српске данас је организација са веома развијеном инфраструктуром, великим бројем активиста и међународном сарадњом.

"Та сарадња се показала кроз низ догађаја. Ту првенствено мослим на посљедње поплаве које су биле и код нас и код вас", нагласаио је потпредсједник Црвеног крста Србије  Милутин Михајловић.

Црвени крст у Републици Српској има 179 професионално запослених радника и окупља око 64.000 волонтера.