latinica  ћирилица
23/06/2017 |  20:03 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Дервента-пријем за дјецу са Косова и Метохије

Начелник општине Дервента Милорад Симић организовао је вечерас вечерас пријем за дјецу са Косова и Метохије која у оквиру акције "Спојимо српску дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске" бораве у Дервенти.
Дервента-пријем за дјецу са Косова и Метохије - Фото: СРНА
Дервента-пријем за дјецу са Косова и МетохијеФото: СРНА

Код породица у Дервенти бораве дјеца из Гњилана и Партеша, њих 41.

Дјеца са Косова су прије два дана, током обиласка знаменитости Дервенте, добила џепарац од представника локалне заједнице, а вечерас су им уручени поклони које су обезбиједили представници општине Дервента и привредници из ове локалне заједнице.

Симић рекао је новинарима да му је изузетно драго што су се млади људи из Српске и са Косова и Метохије током ове посјете зближили.

"Посебно поздрављам породице са Косова које су послале своју дјецу у наш град. Мислим да смо били добри домаћини и надам се да ће дјеца запамтити Дервенту по добру", рекао је Симић, додајући да ову сарадњу треба наставити за добро свих.

Домаћини малишанима били су и Православна црквена општина Дервента и Коло српских сестара "Царица Милица".

"Потрудили смо се да малишанима са Косова и Метохије пружимо топлину и слободу, а то је све оно што им недостаје", рекао је протојереј-ставрофор Радојица Ћетковић.

У име гостију домаћинима се захвалио Благоје Стојковић, учитељ у Основној школи "Доситеј Обрадовић" из Гњилана, који је похвалио домаћине и изразио жељу да они наредни пут буду домаћини Дервенћанима.

Предузећа "Гатарић" и "СМС 75" гостима су донирала ђачке торбе и прибор, а предузеће "Венето шуз" средства за опремање школе.

Апотека "Стефановић" поклонила је дјечије пелене, док су "Јевтић комерц" и пекара "Косијер" обезбиједили освјежење, односно храну за пут.

Малишани из Дервенте сутра крећу пут Косова и Метохије.

Извор: Срна