latinica  ћирилица
25/06/2017 |  09:18 | Аутор: РТРС

Веома топло, поподне пљускови

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити сунчано и веома топло, уз температуру до 35 степени Целзијусових, док се поподне очекује нестабилно вријеме са пљусковима и грмљавином.
Tопло вријеме - Фото: илустрација
Tопло вријемеФото: илустрација

Током дана биће сунчано и веома топло, а у многим мјестима и вруће уз локално малу или умјерену облачност.

Послијеподне се очекује нестабилно вријеме са пљусковима и грмљавином прво на сјеверозападу и сјеверу, а према вечери и ноћи и на западу, централним предјелима, Посавини, те у Семберији.

Постојаће услови за локалне непогоде и град.

На југоистоку и југу биће вруће и спарно, без нестабилности, које се очекују у ноћи, пред јутро, те током дана у понедјељак.

Дневна температура ваздуха биће од 30 до 35, на сјевероистоку и истоку локално степен, два виша, а у вишим предјелима од 26 степени Целзијусових.

Вјетар ће током дана на западу бити појачан јужни и југозападни, поподне у скретању на сјеверозападни, а на истоку умјерен југозападни.

Температура у 8.00 часова: Клековача 12, Чемерно 15, Шипово, Соколац и Бјелашница 15, Гацко 16, Кнежево, Котор Варош, Калиновик 17, Бугојно, Рудо и Соколац 18, Крупа на Врбасу, Чајниче, Фоча, Мањача, Мркоњић Град, Невесиње и Шипово 19, Нови Град, Ливно, Хан Пијесак и Сарајево 20, Тузла 21, Зеница, Билећа и Рибник 22, Требиње, Бања Мљечаница, Бањалука и Србац 24, Мостар, Неум и Бијељина 25, а Добој 26 степени Целзијусових.

Извор: СРНА