latinica  ћирилица
25/06/2017 |  15:00 ⇒ 15:01 | Аутор: РТРС

Тадић: Опоравак СДС-а или суноврат

Члан СДС-а и замјеник пресједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић упутио је отворено писмо новоизабраним члановима Главног одбора СДС-а у којем је предложио неколико активности које би, како је навео, можда могле зауставити страначку девастацију и помоћи јој да се опорави.
Огњен Тадић - Фото: РТРС
Огњен ТадићФото: РТРС

Тадић је навео да има мало наде да ће ово писмо уродити плодом, јер, како каже, ни оно претходно није спријечило наставак суноврата странке, иако се број оних који се нису слагали са њим може на прсте пребројати.

Напомињући да нема намјеру да умањује заслуге већег броја страначких носилаца дужности, Тадић је рекао да, ипак, мора да закључи да управо завршени унутарстраначки избори нису ријешили нити један проблем странке.

Због тога, Тадић у писму предлаже да одмах на конститутивној сједници Главног одбора СДС-а буде донесена одлука о сазивању ванредне Скупштине СДС-а, која ће провести план изласка из кризе по принципима "један члан - један глас", распуштање свих органа странке и поштене унутарстраначке изборе.