latinica  ћирилица
25/06/2017 |  15:07 ⇒ 21:16 | Аутор: РТРС

У понедјељак прије подне облачно, послијеподне пљускови са грмљавином

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ у понедјељак се на западу и сјеверу очекује сунчано вријеме, а на југу нестабилно са пљусковима и грмљавином, уз мало нижу температуру.

Ујутро ће бити облачно, уз температуру ваздуха од 16 до 21, у планинама око 13 степени Целзијусових.

Током дана, те поподне биће нестабилно уз локалне пљускове са грмљавином, у јужној половини земље, а локално може бити и непогода са градом.

На сјеверу ће бити сунчано и веома топло, уз неколико степени нижу температуру, од 27 до 32, у вишим предјелима од 24, на југу до 34 степена Целзијусова.

Вјетар ће бити слаб сјеверни током дана сјевероисточни, на југу западни умјерене јачине.

У уторак, 27. јуна, ујутро ће бити ведро, од централних предјела на исток с умјереном до претежном облачношћу. На југоистоку уз ријеку Дрину могућ још по који краткотрајни пљусак.

Током дана биће претежно сунчано и веома топло вријеме, уз умјерен развој дневне облачности.

Јутарња температура ваздуха биће од 15 до 20 степени Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха биће од 30 до 35, локално на сјеверу и 37, у вишим предјелима од 27 степни Целзијусових.

У сриједу, 28 јуна, ујутро ће бити ведро и топло.

Током дана биће претежно сунчано и вруће вријеме, уз умјерен развој дневне облачности, тако да ће поподне у сјеверној половини земље бити нешто облачније.

Јутарња температура ваздуха биће од 17 до 22 степена Целзијусових.

Највиша дневна температура ваздуха биће од 32 до 37, локално на сјеверу и 38, а у вишим предјелима од 30 степни Целзијусових.

У четвртак, 29 јуна, ујутро и током пријеподнева у југозападу биће нестабилно са локалним пљусковима и грмљвином.

Јутарња температура ваздуха биће од 17 до 22 степена Целзијусових. Највиша дневна температура биће од 29 до 34 на западу и сјеверозападу, од 35 до 39 на истоку и сјевероистоку, а у вишим предјелима од 25 степени Целзијусових.

Током дана биће претежно сунчано и веома топло, а од средишњих крајева на исток и сјевероисток вруће.

Извор: СРНА