latinica  ћирилица
27/06/2017 |  13:18 | Аутор: РТРС

Марковић: Неодговорна политика опозиције да бојкотује рад парламента

Црногорски премијер Душко Марковић оцијенио је неодговорном политику опозиције која бојкотује Скупштину Црне Горе јер не признаје резултате избора.
Душко Марковић - Фото: Novosti.rs
Душко МарковићФото: Novosti.rs

Обраћајући се Парламентарној скупштини Савјета Европе у Стразбуру поводом десетогодишњице чланства Црне Горе у овој европској организацији, Марковић је оцијенио да је парламент једино мјесто за политичку дебату.

"Са жаљењем констатујем да наша национална делегација у Парламентарној скупштини није у пуном саставу, односно, недостају представници парламентарне опозиције, који, осим овог и европског, бојкотују и национални парламент", рекао је Марковић.

Он сматра да је такво понашање неодговорно и свједочи да лекције из прошлости нису научене, саопштено је из Владе Црне Горе.

Марковић истиче да бојкот значи и стварање кризе парламентаризма "у преломном тренутку за Европу, пред којом су изазови популизма, миграција, тероризма, вјерске радикализације и финансијске кризе".

Он је оцијенио да овакво понашање опозиције додатно поларизује друштво укључујући и додатну поларизацију и политизацију медијске сцене.

Извор: СРНА