latinica  ћирилица
27/06/2017 |  16:49 ⇒ 17:17 | Аутор: РТРС

Иванић и Белијар сагласни - Европски пут БиХ нема алтернативу

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић и политички директор Европске службе за спољно дјеловање Жан-Кристоф Белијар сагласни су да европски пут БиХ нема алтернативу и да је потребан заједнички ангажман како би се спровеле потребне реформе на путу ка чланству у ЕУ.
Младен Иванић - Жан Кристоф Белијард (фото: predsjednistvobih.ba) -
Младен Иванић - Жан Кристоф Белијард (фото: predsjednistvobih.ba)

Иванић је током разговора са Белијаром, недавну посјету Бриселу и састанке са бројним званичницима ЕУ и НАТО-а, оцијенио врло успјешним и истакао задовољство због подршке исказане за европску будућност БиХ.

Он је рекао да у овом тренутку постоји одређени застој на европском путу БиХ, те да је потребно учинити додатне напоре и убрзати активности, како би се испуниле обавезе преузете реформском агендом, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Белијар је истакао да је потребно наставити позитиван тренд из претходне године, која је била врло успјешна за БиХ као и са реформским процесом, који би донио напредак на свим пољима од суштинског интереса за БиХ.

Данашњем састанку у Сарајеву присуствовао је и шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк.

У име члана Предсједништва БиХ Драгана Човића, састанку је присуствовала савјетник Сања Базина Црнокић, а у име члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића савјетник Џевад Махмутовић.