latinica  ћирилица
28/06/2017 |  15:41 ⇒ 17:15 | Аутор: РТРС

Модрича обиљежила Дан општине (ВИДЕО)

У Модричи је бројним манифестацијама обиљежен Видовдан - Дан општине.
Модрича - Фото: илустрација
МодричаФото: илустрација

На свечној сједници Скупштине општине истакнуто је, да је између два Видовдана учињен значајан помак у развоју ове средине. Дан општине Модрича почео је служењем прастоса за 507 бораца погинулих у Одбрамбено - отаџбинском рату.

За годину дана Модрича је богатија за нови вртић, нову зелену пијацу, кружни ток и друге инфраструктурне објекте, наглашено је на свечаној сједници Скупштине општине Модрича, одржаној поводом славе општине, Видовдана.

- Сматрам да радимо са скромним услвима, скромним капацитетима, онолико колико можемо, не хвалећи се оним што није за хвалу, али кудећи све оно што није добро да се исправи, поручио је Младен Крекић, начелник општине Модирча.

Уручене су награде и признања. Повеља као највише општинско признање додијељена је ОК “Модрича Оптима“, а плакету Модриче добили су Фондација Проплан из Холандије, Ватрогасни савез Републике Српске и доктор Драган Костић из Бања Луке.

Отворена је и нова зграда дјечијег вртића Наша радост" чију је изградњу финансирала швајцарска хуманитарна фондација – "Дјецу нашег свијета" од 550.000 евра. У новом обданишту биће запослено петнаестак радника и елиминисана листа чекања на смјештај у вртић.

На централном споменику положено је цвијеће и служен парастос за 507 бораца из Модриче погинулих у Отаџбинском рату и одржан Поетски час.