latinica  ћирилица
28/06/2017 |  16:55 ⇒ 17:01 | Аутор: РТРС

"Вицеви о ратном руководству Српске, а снисходљиво према тзв. Армији БиХ"

Предсједник Удружења "Ветерани Републике Српске" Душко Вукотић рекао је Срни да "Ветерани" нису изненађени снисходљивом комуникацијом министра безбједности у Савјету министара БиХ Драгана Мектића са ратним удружењима проистеклим из редова такозване Армије БиХ, док о војном и цивилном руководству Војске Републике Српске прича вицеве.
Душко Вукотић - Фото: СРНА
Душко ВукотићФото: СРНА

Вукотић је нагласио да нема ништа против да Мектић покуша да допринесе рјешавању статусних питања бивших припадника такозване Армије БиХ, али је незадовољан што не изврши притисак на своје страначке колеге у Народној скупштини Републике Српске да се након 22 године од ратних дејстава одржи посебна сједница о уставном статусу бораца-ветерана Републике Српске.

"Да ли он као утицајни кадар СДС-а уопште зна за наше настојање да српски борац буде уставна категорија и да наш Отаџбински рат добије карактер одбрамбени, а не 'геноцидни'", истакао је Вукотић.

Он је упитао Мектића "да ли се то одриче свог учешћа у рату, иако се, вјероватно, као и многи води као борац прве категорије".

Вукотић је позвао Мектића и да одговори шта министарство на чијем је челу чини по питању документовања криминала Насера Орића, који је идол и инспирација својим саборцима.

Мектић је раније изјавио да је отворен за разговор са демобилисаним борцима такозване Армије БиХ и оцијенио да они заслужују пажњу.

Извор: СРНА