latinica  ћирилица
28/06/2017 |  21:04 | Аутор: РТРС

Путин: Стране обавјештајне службе појачавају активности против Москве

Очигледно је да стране обавјештајне службе појачавају активности против Русије и њених савезника, изјавио је руски предсједник Владимир Путин.
Владимир Путин (фото: © Sputnik/ Михаил Климентьев) -
Владимир Путин (фото: © Sputnik/ Михаил Климентьев)

Путин је на састанку са представницима руске обавјештајне службе за спољне послове рекао да стране обавјештајне службе користе нове методе прикупљања и ширења података, изводе сајбер-нападе, покушавају да ангажују још агената како би дошли до информација о руским одбрамбеним капацитетима, економским потенцијалима и ресурсима.

Према ријечима руског лидера, одређен број страних шпијунских сервиса непосредно пружа подршку екстремистичким и терористичким групама, са циљем дестабилизовања ситуације у подручјима у близини руских граница, преноси ТАСС.

"Стране обавјештајне групе користе терористичке и екстремистичке групе, док неке службе пружају директну подршку терористима и врше операције како би утицали на унутрашњу политику Русије", рекао је руски предсједник.

Путин је додао да ће Русија наставити да повећава капацитете обавјештајне службе, јер је њен рад гарант развоја "руске суверености, безбједности и стабилности".

Извор: СРНА