latinica  ћирилица
05/07/2017 |  09:34 ⇒ 06/07/2017 | 08:48 | Аутор: РТРС

Вимблдон: Побједа Чилића, пораз Џумхура

Јавни РТВ сервис Републике Српске једини у БиХ има ексклузивно право преноса мечева са Вимблдона. Уживајте у врхунском тенису и у наредним данима само на програму РТРС.
Вимблдон (ФОТО: worldversus.com) -
Вимблдон (ФОТО: worldversus.com)

Трећи дан Вимблдона

Марин Чилић је теже него што се очекивало побиједио 114. тенисера свијета Флоријана Мајера резултатом 2:1 (7:6, 6:4 и 7:5). Међугорца у петак чека бољи из двобоја Американца Стива Џонсона и Молдавца Радуа Албота.

Британски тенисер Енди Мареј пласирао се у треће коло Вимблдона, пошто је побиједио Нијемца Дастина Брауна у три сета-6:3, 6:2, 6:2.

Бранилац титуле на Вимблдону ће у наредном колу играти против Италијана Фабија Фоњинија који је у три сета био бољи од Чеха Јиржија Веселог.

Данил Медведев елиминисан је са Вимблдона, пошто је у другом колу поражен од Рубена Бемелманса у пет сетова, 6:4, 6:2, 3:6, 2:6, 6:3.

У првом колу млади Рус побиједио је Вавринку и са правом је ушао у овај меч као фаворит, међутим Белгијанац је био бољи и на крају заслужено славио.

Бемелманс ће у наредном колу играти против Кевина Андерсона или Андреаса Сепија.

Пролаз у наредну рунду обезбиједио је и Кеи Нишикори који је у четири сета савладао Сергија Стаховског, 6:4, 6:7, 6:1, 7:6. Јапанац ће се у сљедећој рунди састати са Робертом Баутистом Агутом.

Најбољи бх. тенисер Дамир Џумхур поражен је у другом колу од Британца Аљажа Беденеа са 1:3, по сетовима 3:6, 6:3, 3:6 и 3:6.

Џумхур је 83. тенисер свијета, а Бедене се налази на 58. мјесту АТП листе. Ово је био њихов први међусобни дуел. У наредном колу Бедене ће играти против Жила Милера из Луксембурга.

Жо Вилферд Цонга пласирао се у треће коло Вимблдона, побиједивши у три сета Симонеа Болелија 6:1, 7:5, 6:2. Он ће се у борби за осмину финала састати са Семом Кверијем који је са 6:4, 4:6, 6:3, 6:3 био бољи од Николоза Басилашвилија.

Српска тенисерка Нина Стојановић завршила је учешће на Вимблдону у конкуренцији дублова. Стојановићева је у пару са Пољакињом Паулом Канијом изгубила у првом колу Вимблдона од шпанских тенисерки Ларе Аруабарене-Весино и Аранче Пара-Сантоње у два сета - 6:3, 7:5.

Изненађење дана приредила је Гркиња Марија Сакари, 101. играчица свијета је послије преокрета елиминисала 57 мјеста боље рангирану Чехињу Кристину Плишкову са 6:7, 6:4, 6:4.

Америчка тенисерка Медисон Бренгл, 95. тенисерка на ВТА листи, елиминисала је двоструку шампионку Вимблдона Чехињу Петру Квитову са 2:1, по сетовима 6:3, 1:6, 6:2.

Американка је до прве побједе у каријери над Квитовом стигла за сат времена и 46 минута.

Бјелорускиња Викторија Азаренка пласирала се данас у треће коло пошто је побиједила 16. тенисерку свијета Рускињу Елену Веснину послије два сета, 6:3, 6:3. Азаренка је 683. тенисерка свијета, а Вимблдон јој је први гренд слем турнир откако се породила у децембру. Она је побиједила за сат и 40 минута, три пута је одузела сервис Весниној, која није направила брејк.

Азаренка ће у трећем колу играти против домаће такмичарке Хедер Вотсон, која је са 6:0, 6:4 побиједила Летонку Анастасију Севастову.

Словачка тенисерка Доминика Цибулкова пласирала се у треће коло пошто је побиједила Американку Џенифер Брејди са 6:4, 6:4. Осми носилац ће у трећем колу играти против побједнце дуела Румунке Ирине Бегу и хрватске тенисерке Ане Коњух.

Шпански тенисер Роберто Баутиста Агут пласирао се у треће коло пошто је побиједио Нијемца Петера Гојовчика послије четри сета, 6:2, 6:1, 3:6, 6:3.

Баутиста Агут ће у трећем колу играти против побједника дуела Кеија Нишикорија из Јапана и Украјинца Сергеја Стаховског.

Италијан Паоло Лоренци пласирао се у друго коло пошто је послије три сата и 50 минута побиједио Аргентинца Орасија Себаљоса са 7:6, 4:6, 7:6, 7:5.

Лоренци ће играти против Американца Џареда Доналдсона, коме је српски тенисер Јанко Типсаревић предао меч због повреде. 

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у друго коло Вимблдона, пошто му је у првом колу меч због повреде ноге предао Словак Мартин Клижан.

Извор: РТРС/РТС