latinica  ћирилица
06/07/2017 |  09:04 | Аутор: РТРС

Томић: Мрзи ме да играм!

Аустралијски тенисер хрватског поријекла Бернард Томић скандалозно се понашао током свог меча на Вимблдону, који је рутински изгубио, изјавиши послије меча новинарима да му је било "досадно да игра?!
Бернард Томић - Фото: AFP
Бернард ТомићФото: AFP

Томић је у 1. колу изгубио од Мише Зверева 6:4, 6:3, 6:4, и углавном није ни покушавао да врати сервисе противника нити да потрчи за било којом јачом лоптицом на својој половини.

Освојио је само осам поена на ретерну и изгубио након сат времена и 24 минуте игре.

"Дефинитивно, ријеч је о менталним тешкоћама. Да будем искрен, једноставно, било ми је досадно на терену. Не знам зашто, али тенис ме уопште не мотивише", признао је пред изненађеним новинарима Томић.

Он је објаснио да му је сасвим свеједно да ли осваја трофеј, да ли игра добро или испада у првом или четвртом колу гренд слема.

"Имам 24 године, али тешко налазим мотивацију", рекао је Томић, који је ипак одбио сугестију да заврши каријеру.

Некадашња аустралијска тениска нада поручила је да након тениске каријере - ништа неће моћи да ради.

"Данас у тенису треба бити супер спреман. Ја сам пуно тога проживио у десет година своје каријере, али више не поштујем овај спорт" - објашњава Томић, познат по својој екстравагантности.

Тениски фанови у Аустралији побјеснили су након још једне ноншалантне и незаинтересоване игре Томиоћа и назвали га "најљенијим тенисером који је икад крочио на тениске терене".

Један број фанова чак предлаже да Бернард Томић буде депортован из Аустралије, а најчешћа ријеч у вези са Томићем гласи - "срамота", пише "Гардијан".

Извор: СРНА